История

ЛамбреОснователят и несменяем президент на компанията Lambre® Groupe Intenational Петър Монгирд изминава дълъг жизнен път. В своя живот той е бил морски офицер, банков служител и консултант на няколко компании, занимаващи се с мрежови маркетинг. Имайки голям опит, той успява да създаде собствена компания, която пуска на пазара голям асортимент парфюмерия и козметика. Пьотр Монигард взема най-доброто и отчита грешките на другите компании, което му позволява да достигне днешния успех.

Според една старинна легенда в далечни времена, когато на Земята още не живеели хора, на нея царствали дървета и животни с удивителни размери, а на небосвода имало две светила. Едното от тях не могло да се задържи на небето и паднало, но, удряйки се в каменното дъно на морето, се разбило на милиони малки парченца. Така се появил кехлибарът, който хората наричат „частица от Слънцето”.

Оттогава изминало много време, всичко се изменило, Земята станала друга. Веднъж един морски офицер попаднал във Франция, неговият кораб стоял няколко дни в пристанището на Марсилия. Той много харесал това място, в което така тясно се сливали ароматите на билките и тревите, растящи под слънцето на Прованса, миризмата на море и безкрайните полета с грозде, за които старателно се грижели жителите на това удивително кътче.

Петър МонгирдВ последната вечер преди отплаването от пристанището офицерът се разхождал по брега и се любувал на невероятния залез. И изведнъж видял камък, който много приличал на кехлибар. Чудейки се как тази „частица от Слънцето” е попаднала от студената Балтика тук, на топлия френски бряг, офицерът я взел в ръце и усетил едва доловимия аромат на карамфил. Това окончателно го убедило, че това е кехлибар, тъй като нито един камък на земята не притежава този аромат. Развълнуван от тази находка, морякът си спомнил за своята отдавнашна мечта: „Да направи красотата вечна”. По-нататъшният път на офицера бил украсен с приятни спомени и силно желание да промени своя живот. След известно време бившият военен моряк станал основател на компания с „кехлибареното” название Ламбре. Всички аромати били вдъхновени от френския Прованс, който променил целия живот на нейния основател. Ламбре – това не е просто производител на аромати, не, компанията има много по-важна задача – да подари на всички хора на планетата красота и радост.

Тази интересна история, започнала със слънчевия камък, променила живота не само на основателя и собственика на компанията Ламбре, но и живота на много хора, свързали своята дейност с продукцията Ламбре. Успехът станал техен постоянен и неизменен спътник. Мнозина питат Петър Монгирд в какво е тайната на ароматите Ламбре, защо никой не може да остане безразличен към тяхната красота. Тогава той си спомня историята, която му помогнала да слее в един флакон неповторимия карамфилов аромат на кехлибара с уханията на огрятата от ласкавото слънце земя на Франция с нейното природно очарование.

кехлибар